Uusi vuosi ja uudet kujeet. 5 astetta pakkasta ja kaunis poutasää. Aurinko paistoi kylmänä ja kirkkaana. Tänään olin ensimmäisellä linturetkellä tänä vuonna. Parkkipaikalle kuultuani kuului tuttua helinää ja mikäs se omenapuun oksalle lehatikaan... pyrstötiainen!! Oli ensimmäinen pihapinna meikäläiselle. Kuvan pyrstötiainen on viime talvena kuvattu Sarvikalliossa.
pyrsttiainen.jpg

Ajelin sitten Espoon Suomenojalle etsimään mustaleppälintua (muleli). Muleli on hyönteissyöjä joten niitä ei pahemmin talvisin Suomessa näy. Mikähän kumma senkin on saanut jäämään tänne? Saattaa pakkaset koitua ressukan kohtaloksi. 1,5 tuntia etsin lintua n. 10 muun tyypin kanssa kunnes lintu lennähti juuri sitä  kohtaa mistä monta kertaa joku oli jo ohi kävellyt. Oli joko tosi hyvä piilottelemaan tai kauhusta kankea. Joka tapauksessa pikaisesti ehdin lentävän linnun nähdä. Samalla reissulla näin myös tiklejä, urpiaisia ja kanahaukan joka lensi ihan läheltä ylitseni.

Kotimatkalla piipahdin ruokinnalla Sarvikalliossa. Olin juuri viemässä pähkinöitä kun silmäkulmassa vilahti jotain vihertävänharmaata, äkkiä hain kiikarit autosta ja lähipuita haravoimaan. Lähikuusesta löytyikin harmaapäätikka. Harmista ei viime talvena ruokinnalla näkynyt lainkaan ja nytkin vasta ensimmäisen kerran tänä talvena, toissa talvena oli aktiivinen kävijä. Kiva yllätys! Ruokinnalta löytyi myös talven ensimmäinen hippiäinen sekä vanhat tuttavat talitiaiset, sinitiaiset ja mustarastas. Kotimatkalla silmiin sattui harakka, varis, naakkoja ja kesykyyhkyjä

Eli tämän vuoden vuodarinkeräys on alkanut ja saldo on 19, siitä on hyvä jatkaa...

Päivän linkki: Harmaapäätikka

1210879.jpg