tyhtis.jpg

Ruokinta on lähtenyt hyvin käyntiin ja lintuharrastus näin talvea kohti muutenkin rauhoittunut. Nyt tulee seurattua lähinnä ruokinnoilla käyviä talvilintuja. Toki jos joku harvinaisuus ilmestyy lähettyville niin pitänee harkita katsomaan eli bongaamaan lähtöä. Seuraava "lintusesonki" onkin sitten pöllöretket joskus helmi-maaliskuussa. Tosin Järvenpään kaatopaikalla huhuilee huuhkaja liki ympäri vuoden jos pöllöä haluaa kuulla ja Helsingin Bubistakin taitaa tulla päivittäin havaintoja.


Sarvikalliossa ruokinnalla käy aika samat linnut, 2 närheä, 2 mustarastasta ,naaras (ruskea tummanokkainen) ja koiras (musta, keltanokkainen), kuusitiainen, töyhtötiainen, puukiipijä, punatulkku, käpytikka koiras, tali-, ja sinitiaisia, sekä tänään yksi harakka. Muutaman kerran olen nähnyt korpin lentävän yli ja kerran oli fasaanikoiras paikalla. Viherpeippojakin on yksi parvi pyörähtänyt. Töyhtötiainen on todella peloton ja tulee yleensä ensimmäisenä paikalle kun vien pähkinöitä ja jää odottelemaan lähioksille että pääsee ottamaan. Myös kuusitiainen on aika peloton. Närhet ovat kaikista arimpia ja lähtevät heti lentoon jos jostain kuuluu jotain erikoista.

Tänään vaihdoin pähkinäautomaatin hieman isompaan. Vanhaan mahtui vain 0.5 l pähkinöitä ja se kesti vain päivän, mutta uuteen (ostettu Keravan HongKongista) mahtuu 1,2 l eli pari päivää pitäisi kestää ellei orava tajua että uudesta automaatista se saa otettua helpommin pähkinöitä. Pitänee seurata  kulutusta. Honkkarissa olisi ollut isompiakin (jopa 4l) automaatteja, mutta ne olivat mielestäni niin rumia etten halunnut niitä ostaa. Pitänee koittaa muistaa ottaa joku kerta kamera mukaan ja ottaa pari kuvaa ruokinnalta.

Joulu alkaa lähestyä ja muistathan antaa linnuillekin hyvän joulun. Jos olet reissussa niin muista varmistaa että ruokinnalla riittää ruokaa paluuseesi asti, niin minäkin aion tehdä!

Päivän linkki: Suomen eläinsuojeluyhdistys  http://www.sey.fi/elaintieto/elaintietoa.html