Nyt se taas alkoi, uusi vuosi ja uudet vuodarit. Ja aloitettiinkin vauhdilla. Olin yön töissä 8 asti ja siitä suoraan bongauksen ihmeelliseen maailmaan. Yhdeksän jälkeen oltiinkin jo Siuntion Myransissa punakaulahanhea katsomassa. Mikähän tuonkin ihmeen on saanut Suomen pakkasiin jäämään. Sen pitäisi olla jo kavereiden kanssa talvehtimassa Bulgariassa (asiasta oli mukava juttu viimeisimmässä Linnut-lehdessä). Samalla paikalla oli pieni sinisorsaparvi ja pellolta löytyi piekana ja kuusen latvasta pähkinähakki. Muutama muukin on pelipaikalla käynyt koska paikallinen maanomistaja sai pultit ja laittoi paikalle ajokiellon...

Sitten suunta kohti Degerbytä ja sieltä tien vierestä löytyikin tundrahanhi seuranaan kaksi metsähanhea (alalajia rossicus). Vielä kieppaus Pikkalan uimarannalta, jossa sulaa riitti vielä, isokoskelo, telkkä, tukkasotka ja lapasotka hoidettu. Taivaalta löytyi vielä merilokkikin.

Mihinkäs sitten... Espoossa Ämmässuon viereisellä maankaatopaikalla ollut tunturikiuruja. Saimme kuitenkin kuulla että varpushaukka oli ne säikäyttänyt eikä niitä löytynytkään. Lohdutukseksi tuli punatulkku, hemppo ja urpiainen, sekä muutama lokkilaji.

Espoosta Vantaanlaaksoon jossa pikkuojassa oli majaillut virtavästäräkki, no ei ollut väiski kotona, mutta  tilhiä ja räksiä löytyi.

Viimeiseksi päätimme vielä lähteä Lauttasaareen jossa oli nähty taviokuurnia ja kirjosiipikäpylintu. JEEES, siellä olivatkin, samassa puussa vieläpä. Ampuhaukkakin teki ohilennon ja vielä ihan spondena. Päivä päättyi onnellisena hymyillen 33 pinnaa rikkaampana.

2.1 uusi ja iloinen lintupäivä. Mittari näytti -13 c ja mietitytti mitähään päivästä tulee. Pakkasta uhmaten aloitimme päivän käymällä Vantaanlaaksossa, josta löytyikin virtavästäräkki, matka jatkui kohti Saltfjärdenin lintutornia Kirkkonummella. Keltasirkku, isolepinkäinen, fasaani, NIITTYKIRVINEN ja piekana irtosivat sieltä.

Saltista pikkuteitä pitkin Espooseen Kaitalahdelle jossa pikkupikkusulassa oli pikku-uikku nokikanan ja tukkasotkan kanssa. Valppaana tyttönä retkikamu löysi viiksitimaleitakin, noita ruovikon akrobaatteja.

Mietintämyssy seuraavan kohteen suhteen ja nokka kohti Villa Elfvikiä tikkojen toivossa, eikä turhaan mentykään. Käpy, pikku-, valkoselkätikka ja palokärki sadan metrin säteeltä :oD  Myöhemmin vielä Lauttasaaresta löytyi pohjantikka!! Näiden lisäksi muutama peruslaji sieltä täältä...

Monia mukavia ja avuliaita lintuihmisiä tuli tavattua ja kauniita lintuja nähtyä. Eipä voisi vuosi mukavammin alkaa!!!

Vuodareita 52
Eliksiä 260