2145234.jpg
                        Taviokuurna Espoo 16.11. Kuva ottajan Pekka Malisen luvalla. 

Flunssa kaatoi petiin ja päätin taas kaivaa tän blogin naftaliinista. Mihin ihmeeseen ne kaikki hyvät päätökset katosivatkaan...

Viikko sitten sunnuntaina tuli valloitettua taas uusi kaatopaikka. Tällä kertaa matka suuntautui Lahden Kujalan jäteasemalle josta oli edellisenä päivänä löytynyt aavikkotasku. No itse sain tiedon lauantaina liian myöhään, mutta sunnuntaina heti aamusta ajeltiin paikalle. Pakkasta oli nelisen astetta ja hienoista lunta tipahteli taivaalta. Reilu kolmisenkymmentä muuta toiveikasta oli paikalla etsimässä, mutta ei löytynyt tirppanaa. Liekö joutunut kanahaukan paistiksi (nähtiin kiertelevä kanahaukka) vai löytänyt maukkaamman ruokailupaikan. Kolmisen tuntia värjöteltiin asbestikasan liepeillä kunnes annettiin periksi. Pettyneinä lähdettiin ajelemaan Helsinkiä kohti ja oltiinkin juuri pysähdytty kahville kymmenen kilometrin päähän kun tuli häly että Lahdessa asemantaustalla on hippiäisuunilintu... ei kun auto ympäri ja menoksi.

Paikka oli sama jossa viime ja tänä talvena oli majaillut töyhtökiuru. Sieltä se lintu löytyikin, pajupusikossa erittäin pirteänä hyppimässä. Oli muuten tosi vikkelä ja pikkuinen lintu. On mielettömän mahtava tunne kun näkee ennen näkemättömän linnun ja ympärillä on paljon muita yhtä innostuneita. WAU!!! No hippiäisuunilinnusta siis elis nro 260.

Mitäs ne väliin jääneet onkaan... 259. taviokuurna Espoon Otaniemestä. Nyt on taviokuurnilla vaellusta ja edelleen Pääkaupunkiseudulta löytyy paljon kuurnia. Kaunis, värikäs lintu jolla erikoinen viheltävä ja livertelevä laulu. Hitsi kun tuo Malin ottama kuva on niin mieletön. Kiitos kun sain luvan laittaa kuvan!!

258. jänkäkurppa Hangosta Täktomin lentokentältä. Tringan retkellä oltiin ja saatiin kenttähenkilökunnaltta lupa kompata peltoa. Sieltä yllätykseksemme nousikin jänkäkurppa. Tämä siis lokakuun alussa.

257. Palsasirri Säkylässä Lännen tehtailla. Oltiin menossa Säkylään Pönttöviikonloppuun (juu hauskaa oli :oD ) ja matkalla saatiin häly palsasirristä. Innostuksissamme lähdettiin ajamaan ensin ihan väärää tietä väärään suuntaankin (Miks tossa lukee Turku...) no, onneksi lintu oli kärsivällinen ja viihtyikin altailla monta päivää.

256. sinirinta Espoon Otaniemessä syyskuussa. Tätä oltiinkin etsitty jo monena vuonna ja sitkeässä oli tämäkin lintu. Mm. kaatosateessa värjöteltiin passissa melko pitkään turhaan. Onneksi lintu jaksaoi olla useammankin päivän paikalla että mekin vihdoin se löydettiin.

255. arosuohaukka Siuntiossa. Nuori yksilö hyvin näkyvillä pellolla saalistellen. Hieno näky!!

254. kirjosiipikäpylintu Espoosta. Näitäkin oli kaipailtu jo monena vuotena. ääni kuultiin ja ohi vilahti lentävä lintu. Melko huonosti nähty, mutta nähty kuitenkin.

253. niittysuohaukka Kirkkonummi Saltfjärdenin lintutorni, naaras lehahti lentoon edestämme polulta ja myöhemmin antoi liitelynäytöksiäkin.


Paljon siis ehditty ja mukavia retkiä ollut. Kiitti retkikamuille, on ollut hauskaa...  Vuodareita tänä vuonna 220 ja eliksiä siis 260, ei pöllömpää!!